De gloednieuwe lokale partij Actief Zeewolde wil het roer om! Er moet een nieuwe frisse wind door Zeewolde. Volgens de kersverse lijstaanvoerder Yvonne van Bruggen moet het een keer anders: “Groei, vernieuwing en initiatieven moeten weer kansen krijgen”, zegt zij strijdvaardig. Vandaag maakte Actief Zeewolde het verkiezingsprogramma bekend en de ploeg waarmee de nieuwe politieke partij de verkiezingen ingaat.
Op nummer twee staat de stemmentrekker en immer populaire Henk Parisius, terwijl Chris Elderhorst plaats drie inneemt. Dit trio vormt ook de kern van het campagneteam dat de komende maanden Actief Zeewolde flink op de kaart gaat zetten. Opvallend op de lijst die dertien kandidaten telt, zijn de lijstduwers Hendrik de Vries, Jan Klop en Cees Steijger. De ervaren en oudgediende politici staan pal achter de nieuwe partij, die het verschil moet maken bij de komende verkiezingen.
Ontstaan van Actief Zeewolde
Actief Zeewolde is ontstaan uit de lokale partijen PvdA Zeewolde, Zeewolde Liberaal en Burger Belang, die als één grote lokale partij verder gaan bouwen aan de toekomst van Zeewolde. Actief Zeewolde wil samen met inwoners lokale, pragmatische politiek bedrijven gericht op ‘wat ons bindt’. “Samen staan we voor een sterke lokale politiek”, zegt de lijstaanvoerder, die met optimisme en realisme oplossingen wil bieden voor de grote uitdagingen waar we in Zeewolde voor staan. Het gaat er nu om dat we Zeewolde gereed maken voor de toekomst, volgens Actief Zeewolde is ons dorp immers nog lang niet af.
“Het college onder aanvoering van Leefbaar Zeewolde heeft de verbinding tussen bestuur en burger danig verstoord”, zegt Van Bruggen. “Wij willen het vertrouwen herwinnen. We willen samen werken aan draagvlak voor ontwikkelingen en nieuwe initiatieven. En daarbij glashelder zijn over wat we willen en wat we doen. En bij alle processen bedenken wat voor gevolgen dit heeft voor Zeewolde en haar inwoners. Bij belangrijke of grote onderwerpen dient de burgerparticipatie weer aandacht te krijgen. Inwoners dienen vanaf het begin betrokken te worden en hun inbreng en vooral hun kennis moeten serieus genomen worden. Daarin onderscheidt Actief Zeewolde zich en daarom willen wij het college in om daar het roer flink om te gooien!”
Wat staat er bovenaan de prioriteitenlijst?
Lijstaanvoerder Yvonne van Bruggen heeft zich als fractievoorzitter in de oppositie de afgelopen vier jaar vooral ingezet voor het welzijn van Zeewolde. Zij vindt dat Zeewolde weer een vitaal dorp moet worden met meer betaalbare huur- en koopwoningen voor jongeren, starters en doorstromers. Actief Zeewolde zet hoog in op een beter en eerlijker woonbeleid, dat ervoor zorgt dat inwoners in Zeewolde kunnen blijven wonen. “We zien de laatste jaren de wachtlijsten alleen maar oplopen, louter omdat de (sociale)woningbouw fors achterblijft”, meent zij. Actief Zeewolde vindt dat starters een woning moeten kunnen vinden om in Zeewolde een zelfstandig leven op te kunnen bouwen. En ook huishoudens die willen verhuizen naar een andere woning, de doorstromers, moeten in het eigen dorp een woning kunnen vinden. De woningvoorraad in Zeewolde is niet evenwichtig en moet weer worden afgestemd op de woonwensen en mogelijkheden van de inwoners en toekomstige inwoners van Zeewolde. Benutting van voor woningbouw bestemde gebieden is bittere noodzaak om het oorspronkelijke ontwerp van het dorp – de groene en ruime beleving die Zeewolde kenmerkt – te herstellen.
Woningmarkt in Zeewolde moet beter
Zeewolde groeit niet meer doordat mensen hier niet kunnen blijven wonen en elders op zoek gaan. Van Bruggen: “Onze jongeren komen door het gevoerde beleid niet of nauwelijks aan de bak! Wij steunen daarom iedere vorm van alternatief bouwen om het gewenste doel te bereiken: we moeten er hoe dan ook voor zorgen dat jongeren en starters in Zeewolde op de woningmarkt aan bod komen! Ook 55Plus-inwoners zullen de komende jaren sterk in aantal toenemen. De vergrijzing in Zeewolde neemt toe. Daarbij is er een groep die vereenzaamd en zorg behoeft. Wij stimuleren daarom activiteiten in de wijken en we willen investeren in accommodatie, voorzieningen en andere behoeften die de leefbaarheid van de oudere inwoners in de wijken weer terugbrengt.”
0 reacties