Nieuwe politieke partij Actief Zeewolde officieel van start

ActiefZeewolde

Zeewolde, 6 oktober 2021 – Actief Zeewolde is een feit. Op woensdag 6 oktober werden bij notaris Vriesinga de handtekeningen gezet en de oprichtingsacte bezegeld. PvdA, Zeewolde Liberaal en Burger Belang maken in de progressieve fusiepartij Actief Zeewolde een vuist en staan bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 tegenover de partijen die al vele jaren de dienst uitmaken in Zeewolde. Gemeten naar de huidige zetelverdeling is Actief Zeewolde de op één na grootste partij van Zeewolde.

Historisch

Het was een historisch moment op het kantoor van Notaris Vriesinga aan de Strandweg. Aanwezig waren de oudgediende politici Hendrik de Vries (PvdA) en Cees Steijger (Zeewolde Liberaal) en de actieve raadsleden van PvdA/GL Yvonne van Bruggen en Jan Klop vergezeld door Ruud Visser van Burger Belang. Zij vertegenwoordigden de drie partijen die de afgelopen tijd hard hebben gewerkt aan de nieuwe, frisse, progressieve partij voor Zeewolde. Het bestuur van Actief Zeewolde wordt gevormd door Jan Klop (penningmeester), Ruud Visser (secretaris) en Cees Steijger (bestuurslid).

Afscheid oude politiek

“Met Actief Zeewolde willen we verandering brengen in de passieve en behoudende politiek in Zeewolde”, zegt Yvonne van Bruggen, woordvoerder van de nieuwe partij. “Wij willen op een positieve en actieve manier bouwen aan de toekomst van Zeewolde. Daarbij omarmen we wat goed is en nemen we afscheid van de oude politiek die ons dorp al zovele jaren in z’n greep houdt. Samen met onze inwoners en het bedrijfsleven willen we actief vooruit.”  

Zeewolde is van Iedereen

Actief Zeewolde gaat als vooruitstrevende en vernieuwende partij oplossingen niet uit de weg. Het is een constructieve partij die af wil van het politieke egoïsme dat veel ontwikkelingen, waaronder de groei van het dorp, in de weg staan. Yvonne van Bruggen: “Wij vinden dat het anders kan en ook anders moet. Zeewolde is immers van iedereen.”

Actief Zeewolde gaat de komende weken verder werken aan het actieprogramma Actief Samen Vooruit en zich gereed maken voor de komende verkiezingen. Wie mee wil doen is daarbij van harte welkom! Neem contact op via onze website.

Foto van links naar rechts: Notaris Klaske Vriesinga; Cees Steijger; Ruud Visser; Yvonne van Bruggen en Jan Klop.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *